Knooppunt Planner

LET OP

Op 7 juni 2017 heb ik provincie data ververst met alle knooppunten en routes


Als u problemen ondervind met de app na een verversing van het hele knooppunten netwerk van Nederland, dan is het advies om via instellingen->Knooppuntplanner->Gegevens wissen uit te voeren en daarna de provincies opnieuw te downloaden.

Als u routes heeft opgeslagen en deze knooppunten zijn er niet meer in de update, dan kan de app namelijk crashen.

Excuses voor het ongemak!

In 2018 komt de volgende update.admin

posted by admin on 09.04.14 11:22 as General


Als u problemen ondervindt in de App of wensen heeft, dan hoor ik die graag van u op deze pagina. Maar een leuke reactie mag natuurlijk ook. Een e-mailen sturen kan natuurlijk ook.
 
Met vriendelijke groet,
Tjerk
e-mail: info@knooppuntplanner.nl

tom moerland: Wat ik ook doe; ik krijg en zie geen mogelijkheid om een provincie te downloaden. Ook zie ik geen mogelijkheid om een account aan te maken of in te loggen.
Wat doe ik fout?
Overigens hulde voor uw inspanningen.


24.04.14 18:12

antwoorden

admin

admin: Dag Tom,

Ik heb van iemand anders een mail gekregen die dit ook had. Deze persoon had exact dezelfde telefoon (een S3) als mijzelf. Hierdoor wordt het probleem alleen maar onduidelijker. Hij dacht aan een conflict met een ander navigatieprogramma waarvan hij er vele ook had geïnstalleerd. Volgens mij kan dit niet, maar ja, ik kan niets uitsluiten.

Ik heb - omdat ik echt niet weet waar het hem in zit - geadviseerd om de App te deinstalleren, wat meer ruimte te maken op de telefoon, een herstart te doen en hem opnieuw te installeren en proberen. Als er iemand is die ideeën heeft om dit te achterhalen hoor ik het graag.

Ik hoor graag nog wat meer details van je, via deze weg of via de mail.

Met vriendelijke groet,
Tjerk


25.04.14 15:12

antwoorden

GGeert: Hallo mooie planner, werkt bij mij wel op een Wolfgang smartphone maar krijg h`m niet aan het werk op een Asus tablet, onderste linker blokje is niet aan te klikken.
Kan dus niet in het menu komen.
Zojuist gedownload via googleplay.
Op de smartphone werkt de app fantastisch.

Geert


19.05.14 22:23

antwoorden

admin

admin: Dag Geert,

Ik heb zojuist een nieuwe versie 1.0.2 in de Play store geplaatst waarin dit opgelost zou moeten zijn.

Het duurt echter wel een paar uur voordat hij in de store staat.

Bugfixes en nieuwe features:
- Probleem met het niet werken / kunnen openen van het menu zou opgelost moeten zijn. Dit was een probleem op sommige aparaten vanaf versie 4.1 en op sommige tablets.
- Nieuwe instelling: Het stem geluid kan worden overrulled t.o.v. de android instellingen. Het media volume zal dan alleen in de App tijdelijk op 100% worden gezet.
- Nieuwe instelling: Er kan naast de satteliet kaart ook gekozen worden voor een normale kaart. sommige gebruikers vinden dit fijner en het kost minder bandbreedte.

mvg,
Tjerk


21.05.14 17:06

antwoorden

Herman Meijer: App stopt plotseling ongeacht of ik 'scherm aan' aan of uit heb staan. Galaxy Note 3.
Verder kan ik niet zien wat ik in het zoekscherm heb getypt.
Grt. Herman.


29.06.14 10:00

antwoorden

admin

admin: Dag Herman,

Betreft het zoeken. Ik heb met iemand anders die een Note 3 heeft gecorrespondeerd en daar werkt het wel. Kunt u een restart uitvoeren, want ik heb iemand met een oude samsung galaxi gehad waarbij het na een herstart pas werkte (maar dat schijnt een bestaande bug op de galaxi te zijn). Dat de app spontaan stopt mag uiteraard niet. Ik heb het alleen gezien bij mensen met apparaten met weinig geheugen en waarbij te veel provincies aan stonden. Op de Note 3 met prima specs(!) zou dit prima moeten werken.

U ga u hierover nog even persoonlijk mailen en misschien kunnen we erachter komen wanneer dit gebeurt.

mvg,
Tjerk


29.06.14 11:07

antwoorden

sander schornagel: Hoe kan je de app afsluiten zodat hij niet blijft navigeren?
Nu ga ik naar instellingen en sluit de app daar uit.
Ik heb al een keer gehad dat ik iemand de route liet zijn die ik gefietst had en dacht dat ik de app afgesloten had maar dat was niet zo en mijn batterij gebruik geen snel.

Het is trouwens een goede app.

Alvast bedankt,

Sander


30.06.14 12:32

antwoorden

admin

admin: Beste Sander,

Dit kan door hem weer naar 'plannen' terug te schuiven. Als hij op 'fietsen' staat dan zal hij inderdaad ook op de achtergrond actief blijven.

Ik heb erg op accuduur gelet en zo zuinig mogelijk gecodeerd. En als je hem weer op plannen zet en de app afsluit, dan is het ook goed om de gps weer uit te zetten. Google staat niet toe dat de app dit zelf mag doen.

mvg,
Tjerk


30.06.14 20:47

antwoorden

paul giling: Hallo, mooie planner, alleen als ik een knooppuntenroute uitzet van bv 20 km geeft de planner meestal 7 of 8 km teveel aan, via een kaart en mijn km teller is het dan wel 20km, hoe zou dit komen.


03.07.14 11:11

antwoorden

admin

admin: Dag Paul, dit komt door hoe de gegevens ingevoerd zijn in Open Streets Maps. Bij sommige routes van knooppunt naar knooppunt loopt een stuk heengaande en teruggaande weg/fietspad. Hierdoor wordt de routeafstand ook dubbel berekend in het totaal. Zoom maar eens ver in op de route en dan kan je het zien. Maar vaker wel dan niet klopt het wel.

Als er stukjes route missen in Open Street Maps, wat soms ook voorkomt, dan kan de totale afstand juist iets minder zijn.

Dit soort fouten zijn aan te passen voor iedereen in Open Street Maps, net als missende knooppunten of wijzigingen in de route. Maar daar moet je er wel handig in zijn en wat in verdiepen. Zie bijvoorbeeld de links op de Links pagina

Groeten, Tjerk


04.07.14 21:39

antwoorden

sander schornagel: Ik mis in de buurt van Schagen wat knooppunten namelijk knooppunt 32 bij Stolpen en knooppunt 45 in Schagen , deze staan wel op de knooppunten kaart van de fietsersbond .
Hierdoor kan ik niet juiste route plannen in de knooppunt app.
De knooppunt app is de beste navigatie app voor knooppunten tot nu toe door mij gevonden.
Zouden deze twee knooppunten in een update mee genomen kunnen worden ?

Alvast bedankt.

Sander


28.07.14 09:14

antwoorden

admin

admin: Dag Sander,

Goed dat je het meldt. Ik heb een uurtjes zitten kijken, maar hier heb ik meer tijd voor nodig. Het gaat erom hoe het opgeslagen is in openstreetmaps. Bijvoorbeeld punt 45 is als knooppunt geregistreerd en die zie je ook in de app, maar hij staat alleen als een eilandje omdat er geen verbindingen zijn met knooppunt 35,36 en 25!! In openstreetmap.org/relation/2970799 lijkt de verbinding goed, maar toch komt deze niet voor in het bestand die ik uit openstreetmaps trek. Dit verdiend nader onderzoek. Ik beloof dat ik er na ga kijken en ik kom er op terug. Ik ben nu druk met het kunnen opslaan van meerdere routes in de PRO versie (een wens van veel gebruikers) en wil een testversie klaar hebben voordat ik met vakantie ga. Na mijn vakantie ga ik je voorbeelden onderzoeken en dan hoor je van mij.

Groeten en bedankt,
Tjerk


28.07.14 17:01

antwoorden

astrid: Hoi...

Mijn complimenten...ik ben blij! Ik heb 2 routes van ong 55 km gefietst en hij werkt prima! 'T enige mankementje was dat links boven de knooppunten bleven hangen. Ik vraag me wel af wat ik t beste kan cache.....alleen het huidige of de 6 gebruikte zoomniveaus...ik heb geen idee wat t verschil is:) 't zal indd fijn zijn als we de routes kunnen bewaren. Ik kan niet wachten op verdere ontwikkelingen!! Heel erg bedankt voor 't ontwikkelen van deze prima app!!

Grts Astrid


03.08.14 21:24

antwoorden

J Tanis: Ik heb een fietsplan gemaakt,maar ik weet niet hoe ik deze moet opslaan/naam geven. Wie kan mij helpen?
b,v,d


27.08.14 00:36

antwoorden

admin

admin: Je kan in de volgende versie meerdere routes opslaan, hernoemen en verwijderen. Ik ben momenteel druk bezig met deze nieuwe functionaliteit. Ik hoop het binnen enkele weken op te leveren.

mvg,
Tjerk


27.08.14 20:59

antwoorden

Jacob Boots : Beste Tjerk,
Ik zit op texel en zie dat bij het routeplanner het steeds fout gaat.
Bijvoorbeeld van 27 naar 22 en dan naar 23. Dan gaat hij echter naar 21.
Zo zijn er op texel meerdere storende fouten. Wat doe ik verkeerd.
Met vriendelijke groet,
Jacob Boots.

Z


28.08.14 21:55

antwoorden

admin

admin: Beste Jacob.

Bij deze punten gaat het inderdaad fout op Texel. Dit is een bug in de bestandsopbouw vanuit openstreet maps. Ik moet hier induiken en heb niet zo een oplossing. Ik heb nog een dergelijk geval liggen in Noord-Holland om te bekijken die mogelijk hetzelfde probleem heeft. Voor nu zul je er prachmatisch mee om moeten gaan, bijvoorbeeld beginnen bij 21 en eindigen bij 22 en dus niet van 22 naar 21 plannen.

mvg,
Tjerk


29.08.14 16:28

antwoorden

astrid: Hoi...

Daar ben ik weer! Heb vandaag ong.60 km gefiets rond de Brabantse wal...stukje op de grens Nederland/Belgie...is de mogelijkheid er om Vlaanderen toe te voegen...zou heel fijn zijn voor de Brabantse fietsers...nogmaals bedankt!!:)

Grtsss Astrid


11.09.14 21:27

antwoorden

Wybren: Is er ook een knooppuntenplanner voor WindowsPhone toestellen?

En tussen knooppunt 20 en 57 zit een rechtstreekse verbinding dmv een fietsbrug over een watertje,alleen op de kaart mist die ook.
De berekening van een route klopt nu dus niet.


10.11.14 01:43

antwoorden

gert: Prima app wat ik erg mis is de mogelijkheid een maarkering te zetten waar mijn auto staat


29.11.14 11:21

antwoorden

lya: Heb de betaalde app geïnstalleerd, maar zie bijna het scherm niet omdat er een satelliet kaart op staat, is erg donker. Hoe krijg ik er een gewone kaart op


08.05.15 17:49

antwoorden

admin

admin: Via de instellingen kan de hybride kaart uitgezet worden. Daarna herstarten en hebt een gewone kaart.
Mvg, Tjerk


08.05.15 20:54

antwoorden

michielssens: Geachte
op mijn Huawei G700-U10 met Android-versie 4.2.1 heb ik knooppunt Planner Pro geïnstalleerd .. maar dat werkt niet ... telkens start het op, laadt (ook in het gevel één of geen enkele provincie aangevinkt) en valt dan soms direkt, soms na een hele tijd weer uit ... (aangekocht via google-appstore onder email jacques.michielssens@gmail.com)
Hoe kan dit opgelost.
Waarschijnlijk wel een heel goed app als die werkt …

Hopelijk een oplossing ..
In afwachting een dankbare en vriendelijke groet,
Jacques


25.05.15 16:46

antwoorden

admin

admin: Beste Jacques, ik heb je per mail beantwoord


25.05.15 20:44

antwoorden

Jeannette : Geachte mijnheer,
Heb zojuist de proversie gekocht voor mijn S3.Het lijkt me handig om een eventuele route uit te zetten op mijn tablet. Is de proversie op de diverse apparaten te gebruiken/installeren.? Hoe laat je de opgeslagen kaarten met elkaar communiceren? Maw als de proversie op mijn tablet is geïnstalleerd hoe krijg ik dan de opgeslagen kaarten op mijn phone?
Met vriendelijke groet, Jeannette


02.06.15 18:40

antwoorden

admin

admin: Dag Jeannette,
Een gekochte App die onder een google account is gekocht, kan op elk apparaat die aan het google account is gekoppeld, worden geïnstalleerd. En hoeft dus niet opnieuw aangeschaft te worden. Zo werkt het voor alle gekochte Apps.

De opgeslagen routes worden lokaal opgeslagen op het device en niet ergens in de cloud. Dus een opgeslagen route kan je niet openen op een andere apparaat en zal ook hier ingevoerd moeten worden. Sowieso zal de provinciedata ook apart per device gedownload moeten worden.

Met vriendelijke groet,
Tjerk


02.06.15 21:06

antwoorden

Albert: Heb vandaag de (gratis) app op internet gevonden, geinstalleerd op mijn Huawei G700 en direkt geprobeerd.
Ben een aantal problemen tegengekomen:
1. De kaart loopt niet mee met het GPS punt. Dit betekent dat de kaart stil staat en je GPS positie langzaam uit beeld verdwijnt. Je kunt dus niet meer zien waar je fietst. (Centreren staat aan in de instellingen)
2. Kaart draait niet mee in de fietsrichting. Volgens de instellingen zou dit wel moeten.

Als deze 2 problemen kunnen worden opgelost, ga ik onmiddellijk de pro versie aanschaffen, omdat ik tot nu toe nog geen goede fiets route app heb kunnen vinden.

Groeten.

Albert


10.06.15 18:51

antwoorden

Albert: Kan ik een knooppuntroute, die ik op een andere planner heb gemaakt, ook met deze app gebruiken?

Groeten.

Albert


10.06.15 19:17

antwoorden

Albert: Als ik vanuit Schoonebeek een route plan naar Klazienaveen en ik ga, na 7 km van knooppunt 57 naar knooppunt 58 (4,7 km) wordt de route plotseling 50 km langer en wordt ik naar allerlei rare punten gestuurd. Dit heb ik met meerdere routes die ik wil plannen.
Hoe kan ik dit veranderen?


11.06.15 10:27

antwoorden

Jürgen Lenzing: Omdat op de TomTomGo Mobile geen echte fietsroutes worden ondersteund heb ik van de week de Pro versie geïnstalleerd.
Hierbij een aantal vragen / opmerkingen.

Als ik een route plan en daarna op Fietsen zet dan draait het scherm constant links of rechts om terwijl ik gewoon stil zit en ik de Samsung Smartphone S4 (Android 5.01 Lollipop) niet verplaats / verdraai.
Ik heb de optie aanstaan 'Kaart meedraaien in de fietsrichting' maar dan zou de kaart alleen moeten draaien als ik op de fiets van richting verander.
Als ik deze optie uitzet stopt het draaien.
Is dit een bekend verschijnsel?

Als ik tijdens het fietsen een knooppunt heb gemist, zei het door niet gezien te hebben of meestal doordat het plaatje gesloopt is, dan constateer ik dat omdat de afstand naar het knooppunt groter wordt i.p.v. kleiner.
Kan ik op de een of andere wijze zien waar ik naar toe moet rijden om het gemiste knooppunt weer op te pakken?


16.06.15 11:37

antwoorden

admin

admin: Het veelvuldig draaien van de kaart kan je dan het beste uitzetten. Misschien is je gyroscoop erg gevoelig. Ik heb ook iemand met een S3 eens gehad waarop dit optrad, terwijl ik toen indertijd zelf ook een S3 had en het daarop goed werkte.
Mvg, Tjerk


17.06.15 15:46

antwoorden

Jürgen Lenzing: Voor mijn 2e hiervoor gestelde vraag heb ikzelf het antwoord al gevonden.
Na de standaard installatie wordt de Hybride (Satelliet)kaart gepresenteerd.
Daardoor kon ik tijdens het fietsen de rode route en het blauwe voortgang bolletje bij zonnig weer niet goed volgen en daarbij hielp de zonnebril ook niet echt.

Nadat ik de Hybride weergave uit had gezet en dus een witte achtergrond kreeg kon ik nu wel goed zien of ik de route goed volgde en deze ook beter kon corrigeren als ik van de route was afgeweken.

Ook heb ik nog een opmerking.
Het zou handig zijn als tijdens het rijden van de route de al afgelegde of de nog resterende kilometres in beeld zouden verschijnen.


16.06.15 19:17

antwoorden

admin

admin: Dag Jürgen, de afstand tot het volgende knooppunt is de werkelijke absolute afstand en is accuraat. Maar de reeds afgelegde afstand zou moeten worden berekend o.b.v. de OSM data. Echter de betrouwbaarheid is niet voldoende. Ik heb te maken met gaten in de route en soms dubbele routes aan beide kanten van de weg (die lastig uit te filteren zijn). Je idee is goed, maar praktisch niet haalbaar op dit moment. Hetzelfde geldt voor de nog af te leggen afstand.
Mvg, Tjerk


17.06.15 15:42

antwoorden

Jan Meinen: kan je via je PC ook routes downloaden en zo ja hoe?

groet Jan


11.07.15 10:28

antwoorden

G. Linders: Hallo,
Het gebruikte knppnt bestand in uw app is verouderd. De volgende route was gepland:
62-60-92-29-31-8-6-4-2-26-54-58-62 in het netwerk ZO Friesland (omg. Drachten)
Bevindingen:
Tussen 62 en 60 is een nieuw kpt 77 geplaatst en kpt 60 is opgeschoven in ZO richting .
Tussen 26 en 54 is een nieuw kpt 55 geplaatst.
De route tussen 54 en 58 loopt NIET langs het industrieterrein maar via het Noord naar het centrum van Drachten. Vandaar wordt er werwezen naar 62.
Wellicht kunt u dit in een volgende update aanpassen
mvg
G. Linders
Kruiboogstraat 2
5175 TJ Loon op Zand
Noord Brabant


21.07.15 21:52

antwoorden

admin

admin: Hallo,

Het probleem zit hem in de data. Ik maak gebruik van OSM (Open SteetMaps) gegevens en deze gegevens worden door vele vrijwilligers ingevoerd en beheerd.
Het is bekend dat de data achterloopt bij de praktijk en dat er fouten zitten in knooppunt routes, maar ook soms in de nummers.
Toch is het in het algemeen prima om een route te plannen.

De knooppunten en routedata wordt door de jaren wel steeds beter.
Dit betekend niet dat de door uw gegevens fouten in de route dan (helemaal) opgelost zijn.

Alles staat of valt dus met de juistheid van data. Mocht u hierin willen helpen dan verwijs u graag door naar
nl.wikibooks.org/wiki/OpenStreetMap/Fietsroute_toevoegen en ook naar het OSM forum forum.openstreetmap.org/index.php Hier zijn andere mensen te vinden die je ook graag op weg willen helpen.

Alles wat in google en OSM bijgewerkt wordt qua routes etc. komt uiteindelijk vanzelf in de app.
Na de zomer als er weer meer wijzigingen zijn geweest door alle mensen, zal ik de provincie gegevens weer updaten. De data in de App kan dan weer geupdate worden.

mvg,
Tjerk


28.07.15 17:20

antwoorden

Albert: Hallo Tjerk,

Planner werkt perfect. Gebruik 'm nu regelmatig. Heb nog één vraagje. Kan ik de opgeslagen route's ook verwijderen? Heb nog niet kunnen vinden hoe en waar.

Groeten

Albert Supheert


24.07.15 11:25

antwoorden

admin

admin: Dag Albert,

als er meer dan 1 route is opgeslagen dan kan in het scherm waar je een route kan laden routes verwijderden. Degene die momenteel geladen is kan niet worden verwijderd. Dat kan wel als je een andere routes selecteert.

mvg,
Tjerk


28.07.15 17:11

antwoorden

Chris Stegeman: Beste Tjerk,
Leuke app! Op een egeven moment overgestapt naar de Pro versie, maar nu crashed hij elke keer wanneer hij de Provincie Overijssel geladen heeft.. Net als hij klaar is klapt hij er uit, ik kan er niets meer mee :-(
Ik heb Android 5.01 op een HTC M8 met Sense 6.0
Hoop snel van je te horen.

Met vriendelijke groet,
Chris stegeman


29.08.15 11:59

antwoorden

admin

admin: Beste Chris,
Na de update van de provinciedata zijn er wat problemen ontstaan in de app. Ik heb zojuist op de homepage hierover informatie gezet bovenaan in het rood om iedereen hierop te wijzen. Opnieuw installeren (of de gegevens wijzigen van de app) is bij jouw noodzakelijk op dit moment. Excuus voor het ongemak.

mvg,
Tjerk


29.08.15 19:11

antwoorden

Jaap Suringa: De APP viel me tegen. Deze week wilde ik van Utrecht naar Arnhem fietsen
, 28 -> 48.
De app gaf een route van 99,95 km. Daarna de ANWB app getest. Deze gaf maar 73 km.
De routes wijken behoorlijk van elkaar af. Deze app gaat in de buurt van Ede behoorlijk om rijden.
Jammer... Als het plannen al fout gaat dan kan ik er niks mee.
Mvg
Jaap


15.09.16 18:24

antwoorden

Henny Riethoff: Ik heb meerdere keren geprobeerd € 2,79 te betalen om Pro te krijgen via ideal ING maar dat lukt niet.
Is hier geen mogelijkheid voor???


22.05.17 14:57

antwoorden

uw naam*

email adres*

reacties*
U kunt deze HTML tags gebruiken:<p> <u> <i> <b> <strong> <del> <code> <hr> <em> <ul> <li> <ol> <span> <div>

code*
 
RSS


RECENT POSTSSEARCHARCHIVETOPICS
admin*